Το Ειδικό Δ.Σ. Σαλαμίνας λειτουργεί στο νησί από το 1992. Μέχρι το Μάιο του 2012 το σχολείο συστεγαζόταν σε μια αίθουσα του 2ου Δ.Σ. Σαλαμίνας, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών τόσο των εγγεγραμμένων μαθητών του σχολείου όσο και των γενικότερων αναγκών του μαθητικού πληθυσμού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του νησιού.

    Φεβρουάριος 2017

Σχολικό έτος 2016-2017

Το σχολείο διαθέτει τέσσερις αίθουσες. Η τέταρτη αίθουσα  προέκυψε από το χωρισμό μεγάλης αίθουσας και  κατασκευάστηκε και με τη βοήθεια των γονέων.

Στο τρέχον σχολικό έτος φοιτούν 21 μαθητές. Η πλειοψηφία των μαθητών μας έχει διαγνωστεί με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, ενώ έχουμε και μαθητές οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με μέτρια ή βαριά νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, τετραπληγία.

Έχουν γίνει προσπάθειες από το περσινό σχολικό έτος  (2015-16) μεταστέγασης του σχολείου,  στο χώρο που έδρευε το Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων. Γίνονται οι απαραίτητες εργασίες με την υπόδειξη του Διευθυντή και τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου και του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά.

Οι εργασίες προχωρούν και αναμένεται να γίνει η μεταστέγαση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση